Hienoa Espoon päättäjät!

Espoolaisena uusperheen äitinä ja kaupungin perhepäivähoitajana täytyy vain ihmetellä Espoon päätöksiä säästökohteista. Ja kun leikkuupöydälle uudestaan joutuvat juuri ne osa-alueet, joista ei saisi säästää.

Ensimmäisenä olen tietysti muistuttamassa lapsien oikeuksista. Lupaukset joilla on saatu lapsiperheet asettumaan Espooseen.

Espoon lapsi-ja perhepoliittista ohjelmaa luettuani suru tulee.

www.espoo.fi/default.asp <-(tuolta alalaidasta löytyy)

"Lapsi tarvitsee

  • Rakkautta
  • Hoivaa
  • Turvaa
  • Tunteiden jakamista
  • Oppimista
  • Vapaa-aikaa
  • Leikkimistä
  • Sääntöjä ja rajoja

Kaikkea tätä lapsi tarvitee joka päivä riippumatta onko kotona, päivähoidossa tai koulussa. Lasten tarpeiden huomioon-ottaminen vaatii aikuiselta läsnäoloa ja aikaa. Läsnäoloa ja aikaa ei voi korvata millään muulla. Lapsilla tarkoitetaan kaikkia alle 18-vuotiaita. Myös murrosikäinen tarvitsee vanhemman tukea ja läsnäoloa.

Espoossa lapsiperheiden palvelut järjestetään niin, että ne edistävät lapsen kulloisenkin ikäkauden mukaista kehitystä. Perheen hyvinvointi turvaa lapsen hyvinvoinnin, palvelut suunnitellaan siten,  että ne ottavat huomioon koko perheen. Ongelmat pyritään ehkäisemään ennakolta ja niihin puututaan mahdollisimman varhain. "

Ja tämän luettua voi sitten miettiä kaupungin suunnittelemiä ennätys-säästöjä  http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/Espoo+kaavailee+enn%C3%A4tyksellisi%C3%A4+s%C3%A4%C3%A4st%C3%B6j%C3%A4+perusopetuksesta/1135249570140]

Kuinka laadusta ei tingitä, mutta kuitenkin luokkakoot suurenisivat, sijaisten palkkaamiskielto aiheuttaisi että lapset joutuvat pärjäämään omillaan sielä missä pitäisi olla aikuisen paikalla ja läsnä.  Miten niin laadusta ei tarvitsisi tinkiä?

Kaikki espoolaiset ovat varmasti kuulleet ja lukeneet lehdistä kuinka Espoo haluaa kannustaa vanhempia pitämään lapsensa kotona, päivähoidon sijaan?

Millä tavalla on kannustettu?

Ensimmäisenä tulee mieleen vain Espoo-lisän leikkaaminen, avoimeen päivähoitoon kohdistuvat supistukset. Näin täälä kannustetaan.

Heikoimmilta ryhmiltä säästetään, ja säästämisenkin jälkeen säästetään, ja samaan aikaan edelleen aikataulussa aletaan rakentamaan Tapiolaa uusiksi metron tuloa varten.

Hyvät naiset ja herrat! (ja kaikki siltä väliltä)

Kaikki perheen äidit ja isät, päivähoidon henkilökunta ja koulun väki, aikuiset jotka joutuvat miettimään oman äitinsä ja isänsä tulevaisuutta meillä espoossa, ne äidit ja isät jotka haluaisivat tukea yksin asumiseen, kaikki joita espoon säästöt koskettavat!

 

Tämä ei ole Espoo jossa haluaisimme asua, mutta eikös vain halukkaita löydy jotka olisivat valmiit muuttamaan tilannetta? Keksimään ratkaisuja joissa ei tallottaisi lasten ja vanhusten oikeuksia!

Keskustelkaa kova-äänisesti, kertokaa mielipiteenne, älkää jättäkö niitä kiukun puuskia seinien sisään, ei ne sieltä pidemmälle kuulu!