http://www.iltalehti.fi/uutiset/2009102510490206_uu.shtml

Vaaratilanteita, syrjäytymistä, liian vähän syliä, ei tuttua aikuista kun  vähäkin henkilökunta vaihtelee.

Ei aikuista joka ehtii ragoida lapsen äärettömän tärkeään kysymykseen välittömästi.

Kun lapsi on jo monta kertaa yrittänyt saada vetoketjun kiinni, ei ole saanut ja itkuhan siinä ehii tulla. Ehtiikö kukaan huomaamaan?

Suhdelukuja olen itsekkin nähnyt laskettavan. "tilapäinen ylitys" saattaa olla yhdellä hoitajalla (ja toisella joka käy välillä auttamassa) 16 lasta. "Tilapäinen ylitys" voi kestää tunnin tai muutamia päiviä.

Perhepäivähoidossa luojan kiitos et ylitystä pääse tapahtumaan enään nykyään. Nykyään on jämpti ja tarkka 4.5lasta/hoitaja.

Ja eikös nuo päiväkoti/laitosapulaiset lähdekkin nyt viimeiset tammikussa?

Mitenkäs sitten?

Onneksi omani saa olla pienessä ryhmässä <3 Toivoisin kyllä jokaiselle, etenkin alle 3-vuotiaalle hoitoa muualta kuin päiväkodista :( Pienet sielä isompien jaloissa, aikuisilla ei aikaa muutakuin liukuhihnalla vaipan vaihto. Askartelut isienpäiväksi ja joulikortit hoidetaan niin ikää pienten kanssa liukuhihnalla. Ja monesti työssä on yli puolet aikuisen tekemää. Mieheni lapsi oli päiväkodissa jo kaksivuotiaana piirtänyt ja askarrellut sellaisen teoksen jota ei vielä tänäpäivänäkään osaa tehdä ilman aikuisen kättä. Tyttö on kuitenkin jo 5vuotias.

Liukuhihnallahan nuo on pakko hoitaa, mutta minä ainakin haluan lapselta lapsen tuottaman taideteoksen, en sen omahoitajan savi-veistosta tai korttia jossa lapsi on saanut pistää kolme pisaraa liimaa.

Meiltä ei lähde hoitolapsien mukaan mitään mitä eivät olisi vähintää 95% itse tuottanut.  Eli tuollaisten alle kolme vuotiaiden taideteokset ovat lähinnä piirustuksia, maalauksia, värityksiä ja kummallisen muotoisia möykkyjä taika-taikinasta. Mutta ovat taatusti lapsen itsensä tekemät, ja valtavan upeita teoksia.

Kukas niitä arvostaa?